Jdi na obsah Jdi na menu
 

Průběh letu

Jen ojediněle se nám naskytne příležitost ukázat pasažérům, jaké to je prolétávat mraky a pokud se to podaří, vypadá to následovně...

 

Létáme pouze na letišti Hradčany u Mimoně, kde jsou ideální podmínky pro tento způsob létání.

Tandemová sezóna začíná v průběhu dubna až května a končí na konci září.

Závěsný kluzák Aeros Target 21 je speciálně vyroben pro tandemové lety. Je sestrojen a seřízen tak, aby byla zajištěna maximální bezpečnost při startu, letu a přistání. Tento kluzák je vybaven kolečky na třech bodech (podvozek kluzáku), ze kterých se startuje, a na která se přistává, takže není nutný žádný běh.

Budete v rukou profesionálního tandemového pilota, který Vám umožní let s maximálním zážitkem.

Tandem pilot a pasažér jsou upnuti do postrojů, zavěšeni ke kluzáku a v letové poloze jsou pomocí vlekacího zařízení vytaženi do výšky cca 400 až 500 metrů nad zem během několika minut.

Na rozdíl od startů z kopce, kde let probíhá jen dolů, zde si užijete stoupání 4-5m/sek.až do výše cca 400m nad zemí.

Poté nastane čas k odpoutání od vlekacího zařízení a začíná ten pravý volný let po obloze, při kterém se Vám naskytne neopakovatelný pohled na krajinu. Tandem pilot Vám umožní si vyzkoušet i ovládání rogala.

Po několika minutách letu, nastává přistávací manévr v místě startu na kolečka rogala.

Standardní doba letu je 7-10 minut nebo i déle v závislosti na počasí a domluvě s tandem pilotem. Pilot tandemového rogala má právo let zkrátit či úplně zrušit po vyhodnocení momentální meteosituace. Maximální váha pasažéra je 100 kg.

Nejlepší podmínky pro klidné lety jsou ráno a večer, kdy je minimalizován výskyt stoupavých proudů a turbulencí (lze upravit po dohodě s pilotem).

Po domluvě lze Váš zážitek zaznamenat akční kamerou v HD kvalitě, kterou máme k dispozici. Je možné použít i Vaši akční kamerou.

Způsob plánování letů:

Po zaregistrování zasíláme pozvánky na email a to nejdříve pět dní před plánovaným letem. Potvrzení případným zájemcům, stanovujeme den před tandemovým letem, kdy jsme již schopni relativně přesně stanovit zda nám počasí umožní bezpečné tandemové lety či nikoli.

 

Rubriky

Tandem v akci...

Příspěvků: 0

Technické parametry kluzáku

Příspěvků: 0

Příspěvky

30. 8. 2020

Seznamovací den s ROGALEM

/ Rubrika: Průběh letu

Den otevřených dveří - seznamovací den s ROGALEM

 
 
Celý příspěvek